Login
+Follow
Login

Ta sig tid och ge sig ut!

By iterrangen on 2017.02.12 In Övrigt

Det var verkligen längesedan jag gjorde ett inlägg här på sidan nu. Orsaken är enkel då jag är borta under vardagarna är det familjen som prioriteras under helgerna. Däremot dök det upp en möjlighet att ge sig ut denna helg. Sagt och gjort!

Otroligt nog har snön legat på backen i mer än två dygn här nere i södra Sverige nu vilket man får se som en bonus.

Snabb planeringen sen bar det iväg till skogen.

Vi började med en kortare vandring för att sedan leta upp en lämplig lägerplats där förberedelser för både tält och tarp gjordes. Vi lyckades hitta en vindskyddad plats i en granskog vilket var tur då vinden tilltog ju mer tiden rann iväg. Då vi valde att slå läger i granskogen var det absolut ingen begränsning i att hitta lämplig ved för kvällens lägereld.

Dagen spenderades med mycket mat, goda skratt och total avkoppling. Kvällen blev kort och jag kröp in under min tarp runt 2100. Jag hade endast med mig min 2 säsongs sovsäck vilket visade sig vara lite i det klenare taget då jag vaknade ett par gånger under natten. Det fanns bara en sak att göra för att återfå värmen i säcken och det var att genomföra ett antal armhävningar fortfarande liggandes i sovsäcken! Därefter gick det alldeles utmärkt att somna om ett par timmar.

Morgonen bestod av en snabb kopp kaffe och ett par mackor för att sedan bryta lägret och vandra ut till bilen igen.

Nu får vi verkligen hoppas att det inte dröjer lika länge innan nästa lilla tur!

0 Responses to "Ta sig tid och ge sig ut!"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Jag är småbarnsförälder, officer & skogsfantast.
Min fru skulle snarare beskriva mig som en typisk fyrkantig militär med grov prylmani & fäbless för självplågeri.
Jag är utbildad Överlevnadsinstruktör.

I bloggen får du följa med på äventyr till fots & med kanot.
Väder & småbarn är ingen begränsning!

Ni hittar mig även på Instagram: iterrangen
på youtube: iTerrängen
och vimeo: iTerrängen

Ni kan kontakta mig genom iterrangen@gmail.com

Instagram
[instagram-feed]
Senaste inläggen Arkiv Sök
+Follow

Login