Login
+Follow
Login

Besök av räv och vakna till rådjursrop

By iterrangen on 2016.10.31 In Äventyr

wondering
I Lördags var det äntligen dags att spendera ett dygn i skogen. Att bara komma ut om så för ett dygn så känner man verkligen hur lugnet sprids och energin fylls på. Jag passade på och letade efter ett nytt ställe i en av de närliggande skogarna.

Sagt och gjort! efter ett tags letande hittade jag en bra plats där jag bestämde mig för att slå läger. Det första jag gjorde var att sätta upp tältet och direkt därefter byggde jag min eldplats och samlade ved. Ved fanns det gott om eftersom jag slog läger mellan en bokskog och en granskog. Gran brinner riktigt bra med hög värmeutveckling men däremot brinner den väldigt snabbt.

Efter ett tags arbete med veden slog jag mig ner vid brasan och lyssnade på sprakandet och fåglarna i bakgrunden.

enjoy_fotor

Till middag hade jag tagit med mig lite ”pulled beef” och tunnbröd ut. Bara att värma på och avnjuta!

Efter en stund med återhämtning vid brasan var det dags att krypa in i tältet. Precis innan jag skulle somna hörde jag hur en gnällande räv närmade sig tältet. Efter en liten stund med räven utanför tältduken var det dags att somna till den tystna omgivningen.

Följande dag när jag vaknade upp och tittade ut från absiden ser jag tre stycken rådjur framför tältet på ungefär 20meters avstånd! Snacka om bra uppvaknande!!

När jag legat och dragit mig lite i tältet (det var med skånska mått mätt en kall natt då jag vaknade till frost) var det dags att bryta tältet och börja traska tillbaka till bilen.

Ett fantastiskt dygn med massor av tid för avkoppling och återhämtning!

0 Responses to "Besök av räv och vakna till rådjursrop"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Jag är småbarnsförälder, officer & skogsfantast.
Min fru skulle snarare beskriva mig som en typisk fyrkantig militär med grov prylmani & fäbless för självplågeri.
Jag är utbildad Överlevnadsinstruktör.

I bloggen får du följa med på äventyr till fots & med kanot.
Väder & småbarn är ingen begränsning!

Ni hittar mig även på Instagram: iterrangen
på youtube: iTerrängen
och vimeo: iTerrängen

Ni kan kontakta mig genom iterrangen@gmail.com

Instagram
[instagram-feed]
Senaste inläggen Arkiv Sök
+Follow

Login