Login
+Follow
Login

Att balansera tillvaron

By iterrangen on 2016.09.27 In Övrigt

bushmanJag har nyss avslutat en ganska hektisk period av arbete och därav har möjligheterna eller rättare sagt tillfällena att vistas i naturen varit mycket begränsade.

Utmaningen med ett friluftsintresse är att balansera och få ihop arbete, familjeliv och friluftslivet. När jag har lite tyngre perioder på jobb så faller det sig naturligt att prioritera bort friluftslivet då jag vill spendera min lediga tid med familjen. Givetvis kan man kombinera detta med friluftslivet vilket vi försöker att göra så mycket vi kan i familjen. Lösningen blir oftast dagsutflykter till närliggande skogsområden. Då passar vi på att leta svamp, grilla korv, fika och bara ägna oss åt små äventyr i skogen.

Kvällarna spenderas med att fundera kring kommande äventyr och viss tid går åt till att planera dessa.

Nästa äventyr på schemat blir en 48h upplevelse på Immeln i en kajak. Jag kommer dra med min far ut och sedan är tanken att bara paddla runt i sjö-systemet och njuta av lugnet på några öar. Det kommer vara första gången för oss båda i en kajak. Kanot är vi väl förtrogna med men jag har länge velat testa att paddla kajak och stanna ute över natten. Jag har vid ett tidigare tillfälle gått en grundkurs i att paddla fors men detta blir lite annorlunda.

För er som inte hinner ut så mycket under veckodagarna så kan man drömma sig bort till äventyr på youtube, så jag passar på att tipsa om vissa kanaler:

iterrangen : Min egna kanal där jag avhandlar allt som har med friluftsliv att göra.

Peter Persson : Jobbar för Naturkompaniet och genomför ständigt spännande äventyr.

JoeRobinetBushcraft : En av de största friluftskanalerna. Lägger ofta upp filmer på sin kanal och har väl redigerade sådana.

MySelfReliance : Mycket fint filmat. Ofta äventyr där kanot eller kajak är inblandat. Fiskar mycket.

DayUntoDay : Många bra och fina filmer. Vandring och paddling.

The Wooded Beardsman: Ganska rolig att titta på. Mycket fiske är involverat i hans filmer.

Sintax77  : Mycket prylar.

Martyupnorth : Mycket vandrings relaterat.

TheOutdoorGearReview : Mycket prylar.

TaroMovies : Bushcrafting

0 Responses to "Att balansera tillvaron"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Jag är småbarnsförälder, officer & skogsfantast.
Min fru skulle snarare beskriva mig som en typisk fyrkantig militär med grov prylmani & fäbless för självplågeri.
Jag är utbildad Överlevnadsinstruktör.

I bloggen får du följa med på äventyr till fots & med kanot.
Väder & småbarn är ingen begränsning!

Ni hittar mig även på Instagram: iterrangen
på youtube: iTerrängen
och vimeo: iTerrängen

Ni kan kontakta mig genom iterrangen@gmail.com

Instagram
[instagram-feed]
Senaste inläggen Arkiv Sök
+Follow

Login