Login
+Follow
Login

Att slappna av på en ö

By iterrangen on 2016.08.21 In Äventyr

IsolatedIsland

Under helgen var det äntligen dags för vårt årliga paddlingsäventyr med goda vänner.

Det började med att jag hämtade min fru efter hennes arbete, sedan styrde vi mot Immeln utanför Kristianstad. Väl på plats mötte vi upp med några goda vänner och efter en snabb ompackning och ilastning i kanoterna bar det iväg. Vi hade bestämt att vi inte skulle paddla så långt eftersom vi hade några vänner som skulle ansluta senare under kvällen. Sagt och gjort.

Vi paddlade i ca 1 timme innan vi hittade en trevlig ö med en fin lägerplats. Arbetet med att sätta upp tält påbörjades omedelbart och parallellt med detta så samlades det ved. Sedan var det bara att starta elden och laga mat. Vi körde på tunnbrödsrulle första kvällen och det var verkligen en succé.

Senare på kvällen anslöt de sista deltagarna och vi satte oss runt elden och småpratade fram till midnatt.

Under lördagen fattade vi beslutet att vi skulle stanna kvar på ön och ägna oss åt lite fiske och att bara slappna av. Vissa valde att bada medan andra fiskade. Tyvärr var vädret inte optimalt för fiske så vi förlorade stort mot fiskarna i sjön.

På kvällen var det åter dags att samlas runt elden och laga mat. Då var det dags för pytt i panna med grädde och ägg (äggen uteblev då vi istället valde att ha detta till frukost imorse). Denna kvällen ägnades återigen till att stirra in i elden och småprata men skillnaden var att alla var trötta och vi kom i säng tidigare.

Campingfire

Efter en god natts sömn vaknade vi på söndagsmorgonen och började koka kaffe och lite ägg till frukost. Efter frukosten var det dags att packa ihop och paddla tillbaka till verkligheten.

Väderprognosen för helgen sade att det skulle bli mycket regn. Vi hade vädergudarna på vår sida så det enda regnet som föll var under lördagen och det var inte mycket.

Allt som allt var det en fantastiskt trevlig helg med många skratt. Lillgrabben var i sitt rätta element och njöt av varje sekund!

För er som är intresserade och inte har paddlat i Immeln tidigare så kan ni klicka Här.

0 Responses to "Att slappna av på en ö"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Jag är småbarnsförälder, officer & skogsfantast.
Min fru skulle snarare beskriva mig som en typisk fyrkantig militär med grov prylmani & fäbless för självplågeri.
Jag är utbildad Överlevnadsinstruktör.

I bloggen får du följa med på äventyr till fots & med kanot.
Väder & småbarn är ingen begränsning!

Ni hittar mig även på Instagram: iterrangen
på youtube: iTerrängen
och vimeo: iTerrängen

Ni kan kontakta mig genom iterrangen@gmail.com

Instagram
[instagram-feed]
Senaste inläggen Arkiv Sök
+Follow

Login