Login
+Follow
Login

Fulufjällen. En erfarenhet rikare!

By iterrangen on 2016.07.22 In Äventyr

Överblick Fulufjället

Måndagen startade med att jag kom iväg senare än vad som var planerat. Men efter ett snabbt stopp i Rättvik där bilen fick lite mer energi begav jag mig hastigt till Mörkret och Fulufjällen.

Väl framme på parkeringen vid Fulufjällets Naturum möttes jag av mins 200 andra bilar. Först blev jag förvånad över hur mycket folk där var men efter det att jag hade vandrat in i parken och fått uppleva Sveriges högsta vattenfall Njupeskär, förstod jag dess dragningskraft. Mycket mäktigt!

Efter att ha tittat på vattenfallet begav jag mig ut på fjället. Ett par dagar helt för mig själv i min ensamhet. Det är en märklig men skön känsla att vandra runt helt ensam. Många tankar dyker upp i huvudet och man får verkligen chansen att rensa dessa tankar.

Jag gick på i ungefär 3timmar första dagen innan jag stannade till vid Lorthån där jag slog läger.

Skärmavbild 2016-07-22 kl_Fotor_Fotor

Under tisdagen hade jag lagt upp en rutt jag tänkt följa där jag skulle vandra ner mot HarrsjöstuganBergådalsstugan – därefter slå läger i höjd med Särnmansstugan. Rutten mellan Harrsjöstugan och Bergådalsstugan var uppe på kalfjället. Otrolig utsikt under hela vandringen och vinden hade tilltagit något. En lunchpaus vid Bergådalsstugan och sedan fortsatte jag mot Särnmansstugan. Under denna etapp började det regna men som tur var så höll det inte i sig särskilt länge.

Det jag kan säga om de olika stugorna är att Harrsjöstugan och Bergådalsstugan är övernattningsbara mot en liten avgift. Otroligt fina stugor med de faciliteter man kan förvänta sig uppe på fjället.

Fjällrävenman

Lorthånsstugan och Särnmansstugan är mer stugor för att söka skydd mot vädrets makter. Det finns ved och kamin samt ett skåp med lite lämnade förnödenheter.

Jag fortsatte min vandring norrut mot Rörsjöstugorna men jag valde att slå läger på östra sidan av Rörsjöarna. En fin lägerplats med mycket mygg!

Hilleberg Fulufjället

Under onsdagen fortsatte jag min vandring ner mot Naturum där jag avslutade äventyret med en Pepsi och en chokladboll.

För att summera. Fantastisk miljö och underbara vidder. Jag rekommenderar varmt Fulufjället som ett alternativ till att ta sig till nordligaste delarna av landet.

Jag kommer redigera ihop en liten film och länk kommer på bloggen inom en snar framtid!

Glöm inte titta in på iterrangen på Instagram för fler bilder!!


0 Responses to "Fulufjällen. En erfarenhet rikare!"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Jag är småbarnsförälder, officer & skogsfantast.
Min fru skulle snarare beskriva mig som en typisk fyrkantig militär med grov prylmani & fäbless för självplågeri.
Jag är utbildad Överlevnadsinstruktör.

I bloggen får du följa med på äventyr till fots & med kanot.
Väder & småbarn är ingen begränsning!

Ni hittar mig även på Instagram: iterrangen
på youtube: iTerrängen
och vimeo: iTerrängen

Ni kan kontakta mig genom iterrangen@gmail.com

Instagram
[instagram-feed]
Senaste inläggen Arkiv Sök
+Follow

Login