Login
+Follow
Login

Planering för Svenska fjällen 2

By iterrangen on 2016.07.06 In Äventyr

Fulufjällen Ruttplanering

 Nu har jag kommit in i nästa fas av min planering nämligen ruttplaneringen. Jag beställde fjällkartan på www.kartbutiken.se som levererade mycket snabbt. Dessutom skickade dom med Fjällinformation över Fulufjällen vilket gör det lite enklare att planera rutten utifrån de olika sevärdheterna.

Jag har nästan sammanställt min packlista efter bra tillägg från mina läsare. Däremot har jag insett efter min testrunda i helgen att det kommer bli Lundhags V8 90L säcken som gäller eftersom jag inte kommer få plats i min KAIPAK 38L. Jag hade som tanke att köra så lätt som möjligt och med så lite bekvämligheter som möjligt. Jag är ute efter en trevlig runda med total avkoppling och då har jag kommit fram till att vissa lyxprodukter kommer jag vilja ha med mig ändå. Det som kommer ta mest plats är som alltid maten. Tanken här är att köra på frystorkad mat rakt igenom.

Som det ser ut just nu kommer jag köra till Mörkret där jag avser parkera bilen därefter vandra upp och titta på Njupeskär som är Sveriges högsta vattenfall. Efter det är tanken att gå nordväst mot Lorthån. Där kommer jag eventuellt övernatta för att sedan under dag 2 gå söderut mot Harrsjöstugen – Bergådalsstugan och sedan slå läger någonstans mellan Bergådalsstugan – Särnmansstugan. Dag 3 avser  jag fortsätta Söderut mot Tangsjöstugan – Tangåstugan och slå läger vid Tangådalen. Dag 4 kommer jag röra mig norrut igen för att inte ha allt för långt att gå under sista dagen. Lite oklart vart jag kommer att slå läger den kvällen, det beror lite på hur sliten jag är under detta skedet. Under vandringen har jag som plan att bestiga någon fin topp för att kunna ta lite fina bilder. Allt är en preliminär planering och jag vill ha utrymme att ändra rutten allt eftersom. Man vet aldrig hur sliten man blir eller hur dagsformen känns. 

Spontant är det en ganska lång vandring på ganska kort tid men jag vill försöka ta tillfället i akt och se så mycket jag kan!

0 Responses to "Planering för Svenska fjällen 2"

    Comments (0)

    Leave a comment

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
    *
    *

Om mig

Jag är småbarnsförälder, officer & skogsfantast.
Min fru skulle snarare beskriva mig som en typisk fyrkantig militär med grov prylmani & fäbless för självplågeri.
Jag är utbildad Överlevnadsinstruktör.

I bloggen får du följa med på äventyr till fots & med kanot.
Väder & småbarn är ingen begränsning!

Ni hittar mig även på Instagram: iterrangen
på youtube: iTerrängen
och vimeo: iTerrängen

Ni kan kontakta mig genom iterrangen@gmail.com

Instagram
[instagram-feed]
Senaste inläggen Arkiv Sök
+Follow

Login