Login
+Follow
Login

Revolution Race GPx Pro

By iterrangen on 2016.04.10 In Prylar

RR GPX PRO Main

Som jag nämnt tidigare i mina inlägg så har jag testat Revolution Race GPx Pro byxorna ett tag. För er som har hört av er och varit nyfikna, ni behöver inte vänta mer…

Revolution Race startades för ett par år sedan med inställningen att Outdoor produkter inte ska behöva kosta en förmögenhet. De arbetar, enligt deras hemsida, hårt för att deras plagg ska kunna mäta sig med konkurrenter från toppskiktet på marknaden.

”GPx Pro pants är en multifunktionell hybridbyxa i stretch, med förstärkningar över knän, stuss och nedre delen av benen. GPx Pro är framtagen för sin multifunktionalitet, den passar lika bra till hiking, fiske och hundträning som till klättring eller segling. Förstärkningarna i Duralite flex är både vind och vattenresistenta, stretchpartierna ventilerar och ger en otroligt bra komfort.” -www.fritidsfabriken.se 

Vad tycker jag?

Först och främst, passformen är mycket bra! De är följsamma, drar ingenstans utan att kännas pösiga. Det känns nästan som att man glider runt hemma i vardagsrummet med mjukbyxor. Plus i kanten för många valmöjligheter gällande färg.

Fram på byxorna finns två utrustningsöglor. Dessa kunde enligt mig varit lite större för att underlätta när man ex vill fästa en karbinhake med handskar på sig.

Livhankarna har ett bra utrymme vilket medför möjligheten att använda ett bredare bälte.

RR GPX PRO CloseUp

På respektive sida av byxorna finns ventilationsdragkedjor med myggnät som förhindrar föremål eller djur från att ta sig in i byxan. Dessa är tillräckligt stora vilket bidrar till goda ventilationsmöjligheter.

Fickorna på byxorna är genomtänkta och rymmer tillräckligt mycket utrustning. Det är absolut inga problem att få plats med mössa och handskar. Det enda jag har att anmärka på är dragkedjorna som känns lite klena och inte så påkostade. Jag vet dock om att fritidsfabriken just nu håller på och byta ut sina dragkedjor till YKK istället vilket jag tror blir en klar förbättring. På varje dragkedja sitter en liten flärp som underlättar hantering när man har handskar på sig.

RR GPX PRO DownPic

Nertill på byxan finns ett snö-lås/bootloc som har 4st inställningsmöjligheter med hjälp av knappar. Byxslutet är även försett med stretch vilket möjliggör att om du har grova kängor så kan du fortfarande dra byxorna utanpå. Byxorna är även försedda med byxkrokar för att haka fast i känga i syfte att byxorna inte skall glida upp från kängan.

Summa summarum,

Står den sig mot konkurrenterna från toppskiktet? Jag är positivt överraskad över passformen och tycker absolut att det är ett mycket gott alternativ. Jag tycker att GPx Pro är en skön, prisvärd och snygg byxa!

Titta gärna på recensionen här.

 

 

I samarbete med www.fritidsfabriken.se

 

4 Responses to "Revolution Race GPx Pro"

  Comments (4)

 1. Davidi wrote:

  Har själv försett mig med ett par av dessa och ör precis som du positivt överraskad och mycket nöjd med produkten. Passar utmärkt för mig som skogsägare när jag rör mig på markerna samt när jag tränar hunden. Förhållande pris/kvalitetsuppfattning/användarupplevelse får högt betyg. Dessutom var fraktkostnad till Finland endast 2.00€ vilken är utomordentligt billigt.

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

Jag är småbarnsförälder, officer & skogsfantast.
Min fru skulle snarare beskriva mig som en typisk fyrkantig militär med grov prylmani & fäbless för självplågeri.
Jag är utbildad Överlevnadsinstruktör.

I bloggen får du följa med på äventyr till fots & med kanot.
Väder & småbarn är ingen begränsning!

Ni hittar mig även på Instagram: iterrangen
på youtube: iTerrängen
och vimeo: iTerrängen

Ni kan kontakta mig genom iterrangen@gmail.com

Instagram
[instagram-feed]
Senaste inläggen Arkiv Sök
+Follow

Login