Login
+Follow
Login

Rastlöshet botas genom aktivitet

By iterrangen on 2016.04.03 In Övrigt

Eldar

 

Att sitta inne och titta på tv eller jobba med datorn en längre stund får mig till att klättra på väggarna. Jag behöver verkligen få komma ut i skogen och aktivera mig. Det kan räcka med att bara komma ut för att dricka en kopp kaffe, men utan skogen och den friska luften får jag panik. Efter en ganska händelselös lördag bar det äntligen iväg till skogen.

Passade på att testa mina nya byxor från fritidsfabriken som jag kommer recensera här om två veckor ungefär. Det första intrycket dock är väldigt bra, men för att kunna ge en rättvis recension vill jag testa dom under lite mer krävande förhållanden.

Jag passade även på att öva på att göra upp eld utan björknäver och istället använda mig av ”feathersticks”. Det fungerar väldigt bra men jag är inte van vid att göra det på det sättet vilket medför en del fler försök. Övning ger färdighet så det är bara att fortsätta öva.

Feathersticks

2 Responses to "Rastlöshet botas genom aktivitet"

  Comments (2)

 1. Axel wrote:

  Hej Tobias!
  Jag följer dina inlägg här i bloggen! Det är kul läsning och du är duktig på det du gör!
  Såg din film där du gör upp eld. Är det inte bättre att hålla kniven stilla och dra eldstålet istället, då faller alla gnistor på samma ställe och man riskerar inte att slå till bränslet!? Keep up the good work
  //Axel

  • iterrangen wrote:

   Hejsan Axel! Kul att du gillar bloggen! Jag har även testat att hålla kniven still, för min del är det en smaksak. Jag har bättre kontroll när jag jobbar som jag gör. Men tack för tipset, jag ska testa det på mina elever i veckan (iafl dom som har svårt för det). Hoppas du fortsätter följa mig!

 2. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

Jag är småbarnsförälder, officer & skogsfantast.
Min fru skulle snarare beskriva mig som en typisk fyrkantig militär med grov prylmani & fäbless för självplågeri.
Jag är utbildad Överlevnadsinstruktör.

I bloggen får du följa med på äventyr till fots & med kanot.
Väder & småbarn är ingen begränsning!

Ni hittar mig även på Instagram: iterrangen
på youtube: iTerrängen
och vimeo: iTerrängen

Ni kan kontakta mig genom iterrangen@gmail.com

Instagram
[instagram-feed]
Senaste inläggen Arkiv Sök
+Follow

Login