Login
+Follow
Login

Den ultimata kniven… Finns den?

By iterrangen on 2016.02.24 In Prylar

Knivsamling2

Hur ska man se på det här med knivar?

Vissa påstår att en ordentlig stor kniv är det bästa, medans andra vill ha en lite mindre. 

Jag personligen upplever det som att man bör ha en kniv för olika ändamål. När jag är ute i skogen brukar jag allt som oftast ha med mig min Fällkniven F1 då jag tycker att denna kniv lämpar sig för enklare arbete såsom tälja spänsticka och klyva lite mindre vedbitar. Är jag däremot ute och genomför en överlevnadsövning så kräver den verksamheten en stor och robust kniv och till detta använder jag A1:an.

Jag upplevde under barmarksdelen under överlevnadsutbildningen att min F1:a var på tok för liten och klen när man behöver klyva större vedbitar och hugga ner granar för att kunna bygga sina bivacker. Inför vinterdelen var det självklart att jag behövde skaffa en större kniv och valet föll på Fällknivens A1.

Hur kommer man då fram till den optimala kniven? Enligt mig finns den inte, utan man måste kombinera 2 eller flera knivar. A1 tillsammans med Fällkniven WM1 tycker jag är den optimala kombinationen. Fällkniven WM1 är perfekt för att ta ur fisk och för att utföra lite mer ”pilliga” jobb som kräver mer precision.

På bilden ser ni mina knivar från vänster: F1,A1,G1 och en hemmagjord kniv som en av mina vänner har gjort till mig (denna används när familjen är ute tillsammans, mest för att skära upp mat osv).

Hur ser er optimala lösning ut?

4 Responses to "Den ultimata kniven… Finns den?"

  Comments (4)

 1. Indeed. :)I learned many years ago, I had to replace the ’why’ fill in the blank about why my life was not working, with the ’what’ I will do with my life. Then, I didn’t get there by myself. I needed a wise person like you!Cheers,J.D.

 2. OMG everyone on my Christmas list is getting books this year. Paranormalcy trilogy and Linger trilogy – to my neice(new reader. So excited!)Linger trilogy – to my sisterDays Of Blood And Starlight, Scorpio Races, Tge sky is everywhere, the fault in our stars – momRedshirts – dadAnd for me I gave my mom a list of books I wanted. Also my crit group is getting gift cards to the book store. So Books for everyone!!!

 3. http://www./ wrote:

  Seriously Prempeh deserves more than that. Considering past records to current ones Prempeh is continuously excelling. We’re always among the best and have maintained that position throughout our 61 years of existence to be put in the league of platinum league schools like mfantsipim, presec and the like. Just check the records… You’ll know what i mean.

 4. Anoushka, to ja Ci podesle troche mojej ciasteczkowej energii, bo pzydalo by mi sie jakies prezenty wykombinowac, a nie probowac wciskac ludziom pierniczki :-)Agata, no sa, a jakze :-)Ela, mowie Ci warto, naprawde jestem zachwycona! Buziak duzy :*asieja :*Komarka, no wyszly, a lek jest z nimi troche wiecej zabawy niz z klasycznymi pierniczkami :-Dmargot, a wiesz wreszcie postanowilam pokazac co to "makagigi i 55 piernikow" naprawde oznacza 🙂 Ja zas dziekuje Tobie, ze mnie wciagnelas w ta zabawe, bo tak jak pisalam, przepis wygrzebalam kilka lat temu i tylko brakowalo mi foremek. Buziak :*

 5. Leave a comment

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *
  *
  *

Om mig

Jag är småbarnsförälder, officer & skogsfantast.
Min fru skulle snarare beskriva mig som en typisk fyrkantig militär med grov prylmani & fäbless för självplågeri.
Jag är utbildad Överlevnadsinstruktör.

I bloggen får du följa med på äventyr till fots & med kanot.
Väder & småbarn är ingen begränsning!

Ni hittar mig även på Instagram: iterrangen
på youtube: iTerrängen
och vimeo: iTerrängen

Ni kan kontakta mig genom iterrangen@gmail.com

Instagram
[instagram-feed]
Senaste inläggen Arkiv Sök
+Follow

Login